نورتي منتدي الاخت المسلمة
نسعد بتسجيلك


منتدي اسلامي نسائي يهتم بالمواضيع الاسلامية والمواضيع التي تخص المراه
 
الرئيسيةالتسجيلبحـثس .و .جالأعضاءالمجموعاتدخول

شاطر | 
 

 ارز بالبشاميل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
حاملة الدعوة
اخت بارعة في النشاط
اخت بارعة في النشاط
avatar

الدولة
المزاج مشغولة
عدد المساهمات 261
العمر 37

مُساهمةموضوع: ارز بالبشاميل   الإثنين أكتوبر 18, 2010 8:03 pm

[size=16][size=21]ارز بالباشميل:


الطريقه:


أولاً -نسلق دجاجة في ماء مع اضافات ( ملح وبهارات وووو ... اللي تحبي )

بعدين ننسر الدجاج
ونحطها في شوي زيت
نضع البصل والثوم والفلفل الرومي ( حسب الرغبة )
ثم نضع طماطم مفرومة ( واحدة كبيرة ) + مع 2 ملعقة أكل صلصة


ثانياً -
نجيب 3 باذنجان وسط يقطع شرائح كبيرة أو دوائر ( حسب الرغبة ) ثم يقلى في زيت حار لحد ما يتحمر ..
كذلك 3 بطاطس وسط يقطع شرائح كبيرة أو دوائر ( حسب الرغبة ) ثم يقلى في زيت حار لحد ما يتحمر ..


ثالثاً -
نكون ناقعين الرز في الماء من البداية
ننقعه من 10 دقائق لربع ساعة تقريباً
في مرقة الدجاج نسلقه لحد ما يستوي ..


رابعاً -
نعمل البشاميل
وهو عبارة عن :
5 ملاعق زيت أو زبدة على النار ثم نضيف 4 ملاعق أكل دقيق نحركهم لحد ما يتجانسوا
ثم نضيف الحليب 2 ونص كوب كبير حليب (ممكن نذوب 6 ملاعق أكل حليب بودرة في كوبين ونص ماء نحرك الخليط جيداً )

ثم نضيف شوية ملح و2 ملعقة أكل جبن سائل
حركيهم كويس او بمضرب البيض على نار هادية لحد ما يمتزجوا
وبكدا يكون البشاميل جاهزززززززز

خامساً-

نجيب الصينية وندهن القاع بشوية بشاميل
ثم نضع شرائح البطاطس ثم الباذنجان
نضع الان نص كمية الرز الأبيض المسلوق
دلوقتى نحط خلطة الدجاج


ثم نضع الكمية الباقية من الرز بعدين شرائح البطاطس ثم الباذنجان ..
بعدين نصب عالي الوجه البشاميل
ممكن نضع جبنة موزاريلا
أو شوية بقسماط ( حسب الرغبة )



ودخليها الفرن تقريباً لمدة نص ساعة
ونفتح النار من تحت
أو لحد ما يتماسك البشاميل
بعدين نفتح الفرن من فوق
ونخليها لحد ما تتحمر



وطلعيها من الفرن
خليها تبرد شوي
بعدين قطعيها
وقدميها مع السلطة



[/size]ودى لأول رد


[size=21]
[/size]
[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
ارز بالبشاميل
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: مطبخ الأخت المسلمة :: أَشْهَي الْمَأْكُوْلَات

طرق عمل الأكلات المختلفة
-
انتقل الى: