نورتي منتدي الاخت المسلمة
نسعد بتسجيلك


منتدي اسلامي نسائي يهتم بالمواضيع الاسلامية والمواضيع التي تخص المراه
 
الرئيسيةالتسجيلبحـثس .و .جالأعضاءالمجموعاتدخول

شاطر | 
 

  الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
حاملة الدعوة
اخت بارعة في النشاط
اخت بارعة في النشاط
avatar

الدولة
المزاج مشغولة
عدد المساهمات 261
العمر 37

مُساهمةموضوع: الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة   الإثنين نوفمبر 01, 2010 7:57 pm

الفطير المشلتت خطوة بالتفصيل الملل


هنحتاج الي



كوبين دقيق ابيض
120 جرام زبدة او مرجرين بدون ملح (تقدح علي النار)
ملعقة كبيرة سكر (ممكن ملعقة كمان اذا حبيتيها مسكرة )
بضع قطرات من الليمون

حوالي كوب ماء بارد او حسب نوع الدقيق
نصف ملعقة صغيرة ملح (اذا كانت الزبدة مالحة نستخدم ربع ملعقة صغيرة ملح)
(عندنا في مصر بنعملة بسمنة بلدي )
بس الزبدة العادية بتطلع حلوة برضة


الطريقة





في وعاء نضع الدقيق والملح ونعمل حفرة في وسطة نذيب السكر في الماء ونضيف الماء(حوالي كوب)
وبضع قطرات من الليمون (الليمون يجعل العجينة مطاطة)






لما تتجمع العجينة في الوعاء نكمل عجنها علي طاولة مرشوشة بالدقيق نعجن لمدة 5دقائق
بس مانكترش رش دقيق





الي ان نحصل علي عجينة ملساء طرية



نقسمها الي 10 او ثمانية كور بحجم البيضة تقريبا








نضع قليل من الزبدة المقدوحة علي الطاولة ونبلل ايدنا بيها ونفرد الكرة الاولي






نحاول فرد العجينة ارق مايمكن






وحتي نحصل علي ارق سمك ممكن نشدها باليد برفق من الاطراف وننتبة ان لا تتمزق








يتبع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
حاملة الدعوة
اخت بارعة في النشاط
اخت بارعة في النشاط
avatar

الدولة
المزاج مشغولة
عدد المساهمات 261
العمر 37

مُساهمةموضوع: رد: الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة   الإثنين نوفمبر 01, 2010 8:01 pm

نضع قليل من الزبدة المذابة علي العجينة نطوي اطراف العجينة وكل مرة نضع قليل من الزبدة بين كل طبقة والاخري















ناخد الاطراف علي بعض وطبعا كل طية برشة زبدة











نفرد كرة عجين اخري كالسابق ونضع العجينة المطوية في وسطها
















نكرر نفس الشيئ وفي كل طيه ندهن بالزبدة المذابة نكرر هذة الخطوات الي ان تنتهي كرات العجين(حوالي عشرة كرات)


















في النهاية هنحصل علي عجينة بهذا الشكل

















نقوم بفردها باليد في صينية بسمك عقلة الاصبع تقريبا











تخبز في فرن حار(220)درجة مئوية لمدة 20 دقيقة تقريبا في الرف العلوي او حتي تستوي




















تغطي فور خروجها من الفرن حتي (تعرق) وتطري لانها بتكون جافة شوية















هذا منظرها من الداخل عشان تشوفو الطبقات اللي اتشكلت



وبالهنا والعافية



منقول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الاخت المسلمة بسمة


avatar

الدولة


المزاج مهيصة
عدد المساهمات 624
العمر 26
الموقع : http://mouslima.ibda3.org/

مُساهمةموضوع: رد: الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة   الإثنين نوفمبر 01, 2010 10:56 pm

تسلم الايادي
بموت انا في المشلتت

(¯`·._.·( التوقيع )·._.·°¯)
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://mouslima.ibda3.org
حاملة الدعوة
اخت بارعة في النشاط
اخت بارعة في النشاط
avatar

الدولة
المزاج مشغولة
عدد المساهمات 261
العمر 37

مُساهمةموضوع: رد: الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة   الثلاثاء نوفمبر 02, 2010 3:44 pm

شرفنى مرورك غاليتى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
نور الايمان
اخت بارعة في النشاط
اخت بارعة في النشاط
avatar

الدولة
المزاج مشغولة
عدد المساهمات 579
العمر 33

مُساهمةموضوع: رد: الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة   الأحد يناير 02, 2011 6:08 am

اعتقد ان المفروض انى اجربها ضرورى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: مطبخ الأخت المسلمة :: أَشْهَي الْحُلْوِيَّات

طرق عمل الحلويات الشرقية والغربية
-
انتقل الى: