نورتي منتدي الاخت المسلمة
نسعد بتسجيلك


منتدي اسلامي نسائي يهتم بالمواضيع الاسلامية والمواضيع التي تخص المراه
 
الرئيسيةالتسجيلبحـثس .و .جالأعضاءالمجموعاتدخول

شاطر | 
 

 أرز مدسوس

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الاخت المسلمة بسمة


avatar

الدولة


المزاج مهيصة
عدد المساهمات 624
العمر 26
الموقع : http://mouslima.ibda3.org/

مُساهمةموضوع: أرز مدسوس   الأربعاء نوفمبر 10, 2010 7:37 pm

االسلام عليكم ورحمة الله وبركاته
جبتلكم النهاردة ارز مدسوس عشان خاطر عيون اختنا حاملة الدعوة مكنتش عارفة ايه هو

ادي طريقته ادعولي بقا

هو مشهور جدا في الريف خصوصا المنوفية

بس هيعجبكم جدا وانا عند كلمتي بجد

بنت عمي عملته لزوجها كان اول مرة يشوفه بقي يحبه موووت



المقادير
2 كوب رز مصري
1 كوب حليب +1 كوب شوربة دجاج او لحمة أو أى طيور أو ماء
2\1 ملعقة فلفل أسود
1 ملعقة صغيرة بهار
وممكن زيادة البهار حسب الرغبة
ملعقة صغيرة ملح أو حسب الرغبة
1 ملعقة سمن ويفضل البلدي + 2 ملعقة كبيرة قشطة(وش الحليب المغلي )
وممكن المقدار كله يكون قشطة فقط
أو سمن فقط حسب المتوفر
----****------
يغسل الرز وينقع في الماء مدة 15 دقيقة
ثم يصفى جيدا من الماء





يتبل بالفلفل والبهارات ويقلب



يدعك الرز بالقشطة والسمن جيدا



يوضع في برام فخار هذا الأساس ولكن ممكن أى طبق فرن
يغلى الحليب مع الشوربة او الماء ونضيف الملح
نسكب خليط الحليب وهو ساخن على الرز



واذا كنا سنضيف كلاوي او لحمة نضع جزء بسيط من الرز يغطي قاع الطاجن ثم نضيف الكلاوي ثم باقي الرز ونتمم الخطوات كالسابق
والكلاوي يجب ان تكون مقطعة رفيع لتنضج مع الرز وممكن استخدام كبد الدجاج
وممكن أيضا تسوية الكلاوي قبل وضعها



مع ملاحظة ان الرز لا يصل لحافة الطاجن , ويجب ان يكون مقدار الرز يساوي عقلة ونصف من الأصبع
حتى يكون على هذا الشكل بعد النضج كما في الصورة النهائية



يدخل الفرن على الرف الأوسط لمدة ساعة



وهذا برام فخار من الموديل القديم




ممكن نستبدل البرام بالصنية

وبالهنا والشفا

(¯`·._.·( التوقيع )·._.·°¯)
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://mouslima.ibda3.org
حاملة الدعوة
اخت بارعة في النشاط
اخت بارعة في النشاط
avatar

الدولة
المزاج مشغولة
عدد المساهمات 261
العمر 37

مُساهمةموضوع: رد: أرز مدسوس   الأربعاء نوفمبر 10, 2010 8:28 pm

بارك الله فيك تسلم ايدك على الوصفة
وشكرا انك عاملاه مخصوص عشانى
ان شاء الله لازم اجربه واقولك
ربى يبارك فيك يا حبيبتى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الاخت المسلمة بسمة


avatar

الدولة


المزاج مهيصة
عدد المساهمات 624
العمر 26
الموقع : http://mouslima.ibda3.org/

مُساهمةموضوع: رد: أرز مدسوس   الخميس نوفمبر 11, 2010 9:09 am

شكرا يا روحي عالرد
ايوة بجد لازم تجربيها احنا علي طول بنعمالها طعمها لذيذ

(¯`·._.·( التوقيع )·._.·°¯)
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://mouslima.ibda3.org
عاشقة تراب فلسطين
اخت بارعة في النشاط
اخت بارعة في النشاط


المزاج مهيصة
عدد المساهمات 553
العمر 31

مُساهمةموضوع: رد: أرز مدسوس   السبت نوفمبر 13, 2010 2:41 am

ده ملك الارز
احلى رز ممكن تعرفيه
جزاك الله خيرا يا بسمه على الموضوع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
titima
اخت جديدة
اخت جديدة


الدولة
المزاج رايقة
عدد المساهمات 7
العمر 29

مُساهمةموضوع: رد: أرز مدسوس   الإثنين أكتوبر 03, 2011 2:28 pm

aaa هل ممكن نحط شيئ بدل الزبادي............!!!
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
أرز مدسوس
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: مطبخ الأخت المسلمة :: أَشْهَي الْمَأْكُوْلَات

طرق عمل الأكلات المختلفة
-
انتقل الى: